Barion Pixel

Pilous manuális szalagfűrészek

Pilous manuális szalagfűrészek

A manuális itt azt jelenti, hogy a fűrészmű mozgatását (előtolását) kézzel kell végezni.

Rendezés:

Pilous CTR 550 vízszintes szalagfűrész

Gyártó: Pilous

Pilous CTR 550 vízszintes szalagfűrész

Pilous CTR 550 elektromos motorral szerelt manuális fűrészgép
A kézi mozgatású gépek egyik legnagyobb előnye, hogy erős motorokat kaptak, mégis könnyen mozgathatók. Kis és közepes üzemek számára lettek tervezve.

Pilous CTR 750 vízszintes szalagfűrész

Gyártó: Pilous

Pilous CTR 750  alap kategória a vízszintes szalagfűrészek terén. 

CTR 750 elektromos motorral szerelt fűrészgép manuális előtolással
A népszerű CTR 550 nagyobb és erősebb változata ami lehetővé teszi 75 cm átmérőjű rönk feldolgozását. A fűrészszalag mérete CTR 550-ben 27 x 0,9 m, addig a CTR 750-ben a szalag mérete 34 x 1,1 mm, amely egy erős 5,5 kW teljesítményű motorral együtt nagy átmérőjű rönköket képes fűrészelni

Pilous CTR 710 M vízszintes szalagfűrész

Gyártó: Pilous
Pilous CTR 710 M vízszintes szalagfűrész -  elektromos motorral szerelt fűrészgép
Közepes méretű, de minden tekintetben profi szalagfűrészgép. A fő alkatrészek megegyeznek a nagyobb CTR 800-as sorozatban vagy a nagyon erős CTR 1000 H sorozatban lévőkkel ezért borzalmasan strapabíró szerkezet. Egyszerű működtetni a kézi előtolásnak és az egyszerű kezelőszerveknek köszönhetően. A vágás magasságot egyszerű kézi hajtókarral lehet beállítani. A vezérlőpanelt a fűrészszalag mozgatható hídjára helyezték, így ennek köszönhetően a kezelő könnyebben hozzáférhet a munkadarabhoz vágáskor. Ez az első géptípus a világon melyet már elsősorban modern bimetall fűrészszalag használatára terveztek.

Nikmann HBB 550 Vízszintes szalagfűrész

Gyártó: Nikmann

HBB 550 vízszintes szalagfűrészgép - rönkhasító szalagfűrész

A gépet kizárólag puha, kemény, száraz, nyers vagy fagyott fa vagy faprizmák darabolására tervezték. Az anyagot fel kell helyezni és rögzíteni kell a síntartókra. A vágóegységet kézzel kell mozgatni.

A gép kezelése nagyon egyszerű. Keményfém vágószalagvezetők. Bimetál(fém) vágószalag. A vágószalag minden fafajtára alkalmas. A vágási hossz a hosszabbító szakaszok számától függ.