Barion Pixel

Élcsiszoló gépek

A faipari élcsiszoló gép olyan eszköz, amelyet a faanyagok élének finomítására, simítására és csiszolására használnak. Ez a gép lehetővé teszi a faanyagok pontos és sima élének elkészítését a bútorkészítésben, faházak építésében és más faipari projektekben.
 
A csiszolószalag-esztergák pedig egy vékony és hosszú csiszolószalagot használnak, amelyet a faanyag élére helyeznek. A szalag mozgatása és az élen történő nyomás lehetővé teszi a finom csiszolást és simítást.
 
Mindkét típusú gép állítható sebességgel rendelkezik, hogy alkalmazkodhasson a különböző faanyagok keménységéhez és vastagságához. Emellett a gépek általában beállíthatók a kívánt élprofil vagy dőlésszög eléréséhez.
 
A faipari élcsiszoló gépek használata előtt fontos megérteni a gép működését és a biztonsági előírásokat, valamint használni a megfelelő védőfelszereléseket. A gép megfelelő beállítása és a biztonságos működtetés mellett lehetővé teszi a faanyagok simább, pontosabb és esztétikusabb élének elkészítését.
Rendezés:

Houfek HBK 3200 ipari élcsiszológép

Gyártó: Houfek

Houfek HBK 3200 élcsiszológép

A HBK 3200 az éloszcilláló a csiszolók sorát teszi teljessé az alkalmazások széles skálájával. Egy nagy teljesítményű gép speciálisan kialakított csiszolóegységgel különösen alkalmas ívelt élek csiszolására . Ezt a csiszológépet a lépcsők gyártásában alkalmazzák.

Kündig Uniq élcsiszológép

Kündig Uniq élcsiszológép.

Az élek ugyanolyan fontosak számunkra

Sok erőfeszítést kell tenni a tökéletes felületek csiszolására, miközben az éleket gyakran második prioritásnak tekintik. Mi a Kündignél ezt másképp látjuk – az élcsiszolás minősége ugyanolyan fontos, mint a felület minősége. Miért ne lehetne tehát egy élcsiszoló olyan erős, mint egy széles szalagos csiszoló? 

Nikmann KSM 2600 élcsiszológép

Gyártó: Nikmann

KSM 2600 C élcsiszológép sorozatszerűen csiszolószalag-oszcillációval, külön hajtómotorral van felszerelve. A 90°-tól 45°-ig gyorsbeállítású köszörűaggregát lehetővé teszi egyenes és ferde élek köszörülését.

  • Fa, műanyagok és hasonló anyagok köszörülésére alkalmas.
  • Oszcilláló csiszolószalag nagy levételi teljesítményt és tiszta köszörülési képet biztosít.
  • Kétoldali elszívó-csatlakozó 80 / 100 mm az optimális forgácselszállításért.
  • Csiszolószalag-oszcilláció külön hajtómotorral, választható módon kapcsolható.
  • Rugós szalagfeszítés, ezáltal történik a szalaghosszúság különbségeinek automatikus kiegyenlítése.
  • A munkaasztal felhasználóbarát magasságbeállítása kézikerék segítségével.
  • Az elcsavarodásmentes acéllemez állvány vibrálásmentes működést biztosít.

Nikmann KSM 3000 élcsiszoló gép

Gyártó: Nikmann

KSM 3000 C szalagcsiszológép furnér-élcsiszoló berendezéssel felszerelve, ami által lehetségessé válik a villámgyors átállítás furnérélekről keményfa csiszolásra.
A gép alkalmazása túlnyomórészt igényes kézműves mesteremberek számára és ipari üzemekben ajánlott.