Barion Pixel

Faipari CNC gépek

A faipari CNC (Computer Numerical Control) egy olyan rendszer, amelyet a faiparban használnak a faanyagok pontos és automatizált megmunkálásához. A CNC gépek a számítógépes irányításnak köszönhetően nagy pontosságot és ismételhetőséget biztosítanak a faanyagok megmunkálásában.

A faipari CNC gépek általában olyan feladatokat végeznek, mint a vágás, a marás, a furatolás és a faragás. A gépbe egy számítógépbe intézett CAD (Computer-Aided Design) vagy CAM (Computer-Aided Manufacturing) programok alapján beprogramozott utasítások segítségével lehet megadni a faanyag megmunkálásához szükséges pontos műveleteket és méreteket.

A CNC gépek általában rendelkeznek egy asztallal, amelyre a faanyagot rögzítik, valamint egy mozgatható vágófejjel vagy más szerszámmal, amelyet a számítógépes irányítás alapján vezérelnek. Az CNC gépek nagy mértékben automatizáltak, és a faanyag az előre beállított minta vagy modell szerint kerül megmunkálásra, amelyet a számítógép programozása határoz meg.

A faipari CNC gépek számos előnnyel járnak, mint például a magas pontosság, a gyors és hatékony termelés, valamint a nagyfokú ismételhetőség. Ezek a gépek lehetővé teszik a bonyolult minták és díszítések könnyű elkészítését a faanyagban, amely korábban nagyobb kézimunkát és időt igényelt volna.

Összességében a faipari CNC gépek segítenek a fafeldolgozóknak a termelékenység növelésében és a minőségi munkák elvégzésében a faanyagok megmunkálása során.

Rendezés:

Essetre Techno Fast ácsipari CNC

Gyártó: Essetre

Essetre Techno Fast ácsipari CNC

A NEMZETKÖZI PIAC LEGGYORSABB, LEGSZOKULTULÁLISABB ÉS KOMPAKT MUNKAKÖZPONTJA

NC munkaközpont a gerendák megmunkálásához maximum 620 hx 250/300 mm mérettel és a vevő igényei szerint konfigurálható hosszúsággal.

SOUKUP SPECTRA - ABLAKGYÁRTÓ CNC KÖZPONT

Gyártó: Soukup

Soukup Spectra. - Ablakgyártó CNC központ

Multifunkcionális CNC munkaközpont:

  • ablakok és ajtók alkatrészeinek teljes megmunkálása
  • marási és fúrási műveletek profilozott alkatrészeken  

A SPECTRA CNC  megmunkáló központ az ablakok és ajtók egyenes vagy ívelt darabjainak megmunkálási műveleteinek teljes spektrumát lefedi. A gép egy kis munkaközpontként szolgál négy rögzített  alkatrész teljes megmunkálásához egyidejűleg, vagy a marási és fúrási műveletek szög alatti fúrásához és marási műveleteihez.