Barion Pixel

Szalagfűrészek

Az asztalos ipari szalagfűrész, más néven szalagfűrészgép, egy fontos eszköz az asztalosiparban és a faiparban. Ez a gép képes fűrészlapok pontos és egyenes vágására, valamint a faanyagok formázására vagy darabolására.

Az asztalos ipari szalagfűrész alapvetően egy vízszintes asztalhoz csatlakoztatott fűrészgép, amelyben egy vékony, hosszú és kézzel vezérelhető fűrészlap halad át. A fűrészlapot egy vagy két görgős kar béleli, amelyek adott sebességgel forognak. A fűrészlap magassága és feszessége állítható, így lehetővé teszi a különböző vastagságú és keménységű anyagok vágását.

Az asztalos ipari szalagfűrészek lehetnek kis, közepes vagy nagy méretűek, attól függően, hogy mekkora méretű faanyagokat szeretnénk vágatni vele. Vannak olyan gépek, amelyekben a gép asztala is dönthető, hogy szögletes vagy ferde vágásokat lehessen végezni. Emellett néhány szalagfűrészgép képes a faanyagok kontúrozására, ahogy áthalad a fűrészlapon.

Az asztalos ipari szalagfűrésznek számos felhasználási lehetősége van az asztalosiparban, beleértve a bútorkészítést, építkezést, faipari termékek gyártását és egyéb fafeldolgozási projekteket. A gép kiválóan alkalmas a faanyagok pontos és egyenletes vágására, lehetővé téve a pontos illesztést és a szabadon formázott darabok készítését.

A gép használata előtt alaposan meg kell ismerni a működését és a biztonsági előírásokat, valamint használni kell a megfelelő védőfelszereléseket, például biztonsági szemüveget és védőkesztyűt a biztonságos munkavégzés érdekében.

Rendezés:

Centauro SP 600 szalagfűrész

Gyártó: Centauro

A Centauro SP szériás szalagfűrészei az asztalos műhelyek elengedhetetlen eszközei. 

Gyártó cikkszám: P0113

Centauro R 800 szalagfűrész

Gyártó: Centauro
Centauro R szériás szalagfűrészei ipari felhasználásra lett tervezve. Kiegészítő egységként különböző típusú előtolóművek is rendelhetőek Az R 800 szalagfűrész asztallapja 20 fokban dönthető, Szalagvezető kerekei tömörek, elektro hegesztett váz és  pneumatikus fékkel szerelt motor
Gyártó cikkszám: P0201

Winter Multimax 350 sorozatvágó

Gyártó: Winter gépek

Winter Multimax 350 sorozatvágó

Munkaszélesség 350 mm.