Barion Pixel

Erdészeti gépek

Az erdészeti gépek olyan speciálisan tervezett gépek és eszközök, amelyeket az erdőgazdálkodás és az erdőipar különböző feladatainak végrehajtására használnak. Ezek a gépek lehetővé teszik az erdőgazdálkodás hatékonyabb és eredményesebb végrehajtását, valamint segítenek a faanyagok feldolgozásában és a tartós erdőgazdálkodási tevékenységekben. Néhány példa az erdészeti gépekre:

1. Fakitermelő gépek: Ide tartoznak különböző gépek, például erdészeti traktorok vagy lánctalpas gépek, amelyek lehetővé teszik a fák kivágását, elvágását és kivonását az erdőből. Ezek a gépek segítenek a fakitermelésben, a rönkök mozgatásában és az erdők rendezésében.

2. Fűrészgépek: Fűrészgépek számos formában és méretben léteznek az erdőiparban. Példák lehetnek a lánctalpas fűrészgépek, amelyek a faanyagokat az erdőben vághatják, vagy az állványos fűrészgépek, amelyeket az erdőből kitermelt rönkök feldolgozásához használnak.

3. Farönkmegmunkáló gépek: Ezek a gépek a fakitermelés során hosszabbítják meg és formázzák a faanyagot. Példák erre a farönkmegmunkáló gépekre a berántómegmunkáló gépek vagy a körpaneleket gyártó gépek.

4. Fakér feldolgozó gépek: Az erdészeti tevékenység során gyakran szükség van a fakér feldolgozására, például faapríték készítésére. Ehhez használnak gépeket, mint például a faaprító gépek vagy a forgácsgyártó berendezések.

5. Erdészeti rakodógépek: Ezek a gépek nagy rakodókapacitással rendelkeznek és segítenek az erdőből kitermelt faanyagok mozgatásában és rakományozásában. Példák erre a rakodógépekre a homlokrakodók vagy a markológépek.

Az erdészeti gépek sokféle típusban és méretben elérhetők, és a konkrét feladatokra és igényekre szabva választhatók ki. Az erdészeti gépek hatékonyabban és gyorsabban végezhetik az erdőgazdálkodással kapcsolatos feladatokat, javítva ezzel a termelékenységet és csökkentve a munkaerő igényét.

Rendezés:

IRON HORSE kiközelítő - Lennartsfors CLASSIC Forest - Vasló

IRON HORSE kiközelítő - Lennartsfors CLASSIC Forest - Vasló

Kis munkák a nagy erdőben

Tajfun GAP 110 kiközelítő

Gyártó: Tajfun gyár

Tajfun GAP 110 kiközelítő robusztus és erős kivitelű kiközelítőkocsi professzionális felhasználásra. Megerősített konstrukció és rendkívül tartós alkatrészek teszik ezt a pótkocsit a kedvenc munkaeszközzé. A jól átgondolt tervezés és szilárd kivitelezés segíti a munkát.


 

GAP 140 Erdészeti kiközelítő

Gyártó: Tajfun gyár

GAP 140 Erdészeti kiközelítő

Kiközelítő kocsi vontató maximális megengedett össztömeg 14 000 kg
Ideális a méteres fa, a hosszú fa szállításához és rakodásához.
Kiközelítő kocsi vontató kombináció darukkal, amelyek hatótávolsága akár 7,3 m is lehet.