Barion Pixel

Membránprés

Columbus speciális vákuumprések, vákuumprés, vákumzsák, vákumprés, idomprés, 3D fólia

A faipari membránprés egy olyan gép, amelyet a faiparban használnak a faanyagok és más anyagok fóliázására vagy laminálására (bélelésére). A membránprés segítségével a faanyagok, például bútorlapok vagy ajtólapok felületére különböző fóliák vagy laminált anyagok kerülnek felvitele, ami különböző esztétikai és/vagy funkcionális célokat szolgál.

A gép egy olyan hidraulikus rendszert használ, amelyben a fólia vagy laminált anyag a faanyag felületére kerül. Az anyagot először a faanyag lapra helyezik, majd a fóliával vagy laminált anyaggal befedik. Ezt követően a gép összezárt állapotban a fóliát vagy laminált anyagot a faanyaghoz nyomja, miközben állandó hőt és nyomást alkalmaz. Ez a kombináció lehetővé teszi, hogy a fólia vagy laminált anyag a faanyaghoz tapadjon, és élethű felületet vagy textúrát hozzon létre.

A membránprés különféle anyagok fóliázására vagy laminálására alkalmas, például PVC fóliák, magas nyomású laminált anyagok vagy érzékenyebb fóliaminták. Az ilyen gépek használata a bútorkészítésben, ajtógyártásban, bútordekorációban és más faipari alkalmazásokban elterjedt.

Az előnyei közé tartozik a kiváló minőségű, sima és tartós felületek létrehozása, valamint a fóliák sokféle stílus és minta kínálata. Ezenkívül a membránprés lehetővé teszi a nagy mennyiségű fóliázott vagy laminált anyag hatékony és gyors feldolgozását.

A membránprés használata előtt célszerű alaposan megérteni a gép működését, valamint az anyagok és fóliák megfelelő alkalmazását. Biztonsági szempontból fontos a védőfelszerelések használata és a gép megfelelő beállítása, hogy biztonságosan lehessen dolgozni vele.

A Columbus cég speciális vákuumprései minden anyagra és préselési feladatra találnak megoldást.

Egyedi és szériás termelésre is alkalmazhatóak. Nagyon jó ár-érték arányban kínálják berendezéseiket. vákuumprés, vákumzsák, vákumprés, idomprés, 3D fólia 

Alkalmazási területek:

  • Idom és forma préselés (nagy méretekben is)
  • Hőre lágyuló műanyagok és ásványi anyagok préselése
  • 3D fóliás vákuumpréselés

Alkalmazható anyagok:

  • Fa
  • Rétegelt lemez
  • MDF
  • Furnér
  • Bőr,textil,üveg,HPL,ABS
  • Hőre lágyuló műanyagok pl.:akril,PVC,PET,PP
  • Ásványi anyagok pl.:Avonite,Corian, Staron
Rendezés:

Columbus Pioneer vákuumprés

Gyártó: Columbus

ÚTTÖRŐ AZ INNOVATÍV VÁKUUM PRÉSMODULÁRIS RENDSZERBEN

A PIONEER a világ első szabadalmaztatott vákuumprés moduláris rendszere. Felhasználójával együtt az élen jár a modern fa- és műanyagfeldolgozás új korszakában.

A tervezést több mint 40 éves innovációs vezetés gyakorlati tapasztalatai alapján tervezték, és tökéletesítették a jövőbeli kihívásokat. Az évekig tartó fejlesztési munka eredménye meggyőzi az innovatív lehetőségekről, a rugalmasságról, hogy bármikor képes legyen reagálni az új követelményekre, valamint a nagy hatékonysággal. Gép, mint a fenntartható siker alapja. Mindent kínál a gyártó cégeknek, hogy a jövőben rendkívüli munkadarabokat készítsenek, új dolgokkal örvendeztessék meg a vásárlókat és növeljék az értékesítést.