Barion Pixel

Ghines


A GHINES vállalatot 70 -es évek közepén Serafino Ghinelli Luciano alapította az olaszországi Riminiben. A városházán dolgozott, működtetve a gépipar és az utazás iránti szenvedélyét. Szenvedélyei miatt, amelyeket tinédzserként is űzött, nyári vakációit a helyi gépészeti műhelyekben vagy külföldön, Franciaországban és Németországban töltötte. Az idegen nyelvek ismerete hozta kapcsolatba a kőipar elszívó gépeinek gyártójával. Látogatni kezdett a gyártóüzemekben, és megismerkedett a kőgyártó berendezések két nagy gyártójával, amikor felismerte, hogy ezt az utat kívánja követni.Katalógusokat terjesztett kis és nagy gyáraknak egészen addig a napig, amikor szemtanúja volt egy jelenetnek egy ügyfél webhelyén, amely beindította a gondolatait: egy orr megteremtéséhez az ügyfél külön profilt használt egy marógépen, így meg kellett fordulnia a munkadarabon, hogy kitöltse teljesen majd manuálisan kellett hozzáérni a polírozáshoz.
Luciano azt gondolta: „Miért ez a fáradtság olyan eredmény eléréséhez, amely nem is kielégítő?” és elméje elkezdte tervezni és kifejleszteni a világ első kő kontúrozóját. Alighogy kész lett, felvette a kapcsolatot egy gépészeti műhellyel a kezében lévő rajzaival, és elkezdte gyártani az első gépeket.
Abban az időben nem voltak sem gyémánt- sem polírozószerszámok, amelyek nagy fordulatszámon működhettek volna. Így Luciano kopogtatni kezdett a jól ismert gyémánt szerszámgyártók ajtaján, de csak ezt hallotta: "Lehetetlen!". Végül személyes lelkesedése meggyőzte az egyik ilyen gyártót, aki felismerte a lehetőséget, és a kollaboráció elindult. Végül a világ megtapasztalhatta az első gyémánt szerszámokat a kézi kőmarókhoz.

Luciano a már jól felszerelt géppekkel és a szerszámokkal elindult, és szívesen bemutatta forradalmát számos gyártónak. 1983-ban sikerült, hogy először kiállítson a Marmomacc Fairen, a nemzetközileg elismert kővásáron. Lefoglalt egy kis standot, ahol bemutatta a szektortkőmarót és a profilszerszámokat és az esemény nagy siker lett! Az elsöprő eredményektől felbuzdulva átkelt az Atlanti -óceánon, hogy meghódítsa az amerikai piacot. Kapcsolatba lépett az egyik nagy észak -amerikai forgalmazóvall, aki bemutatót szervezett az egyik ügyfelükkel, aki szótlanul nézte, hogy egy bonyolult OGEE-profilt mindössze két perc alatt tökéletesít az új hordozható gép. Ezután a gép gyorsan elterjedt az összes amerikai üzletben, és ettől a pillanattól kezdve a szektor összes hordozható kőmaró szinonimájává vált.

Azóta a Ghines folyamatosan keresi az innovatív megoldásokat a márvány és a gránit megmunkálásához, az első „ember által irányított” munkaközpontoktól a CNC-csiszoló szerszámok forradalmáig és a tényleges termékkínálatig.

GHINES - a gyártó honlapja

Rendezés: