Barion Pixel

Vízszintes tűzifa hasító

A vízszintes tűzifa hasító olyan eszköz, amelyet a tűzifa hasítására használnak. Ez a gép lehetővé teszi a fahasábok vízszintes irányú hasítását, hogy kisebb darabokra vagy tüzelésre alkalmassá tegye azokat.

A vízszintes tűzifa hasító általában egy nagy támaszfelülettel rendelkezik, amelyre a fahasábokat helyezik. Az alsó részen található egy erős tolóerővel rendelkező szerkezet vagy hidraulikus henger, amelynek segítségével a fahasábokat a vágóélbe tolják vagy nyomják.

A vágóél lehet penge vagy csonkolt kúp alakú, amely sikeresen hasítja a fahasábokat. A vágóegység rendszerint motorral vagy hidraulikus rendszerrel működik, hogy megfelelő erőt és sebességet biztosítson a hasításhoz.

A vízszintes tűzifa hasítók különböző méretben és sebességben elérhetők a felhasználó igényeinek és a tűzifa mennyiségének megfelelően. Nagyobb gépek gyakran professzionális felhasználásra alkalmasak, például tűzifa szolgáltatóknál vagy fafeldolgozó üzemekben, míg kisebb és hordozhatóbb változatok inkább otthoni vagy hobbi felhasználásra szolgálnak.

Fontos megjegyezni, hogy a vízszintes tűzifa hasítók durva erejű gépek, és a biztonságos használatukhoz szükséges a megfelelő ismeretek és elővigyázatosság. Megfelelő védőfelszerelés, például védőszemüveg és védőkesztyű használata ajánlott. Mindig olvassa el és kövesse a hasító használati utasításait, és győződjön meg róla, hogy a gép megfelelő karbantartása és biztonsági funkciói rendben vannak.

Tűzifa hasító gépek a háztartási gépektől az erdészeti gépekig. 

Rendezés:

Balfor A16 OR 1060 C Kardános hasítógép

Gyártó: Balfor

Balfor A16 OR 1060 C Kardános hasítógép

Ezeknél a hasítógépeknél nagyon fontos szempont, hogy itt a hasítást egy állókés végzi, és a dugattyú a rönköt tolja maga előtt. Ennek az előnye, hogy a hasított anyag már egyből kikerül a gépből, így a következő hasítandó anyagot már be lehet tárazni.

Gyártó cikkszám: 11281