Wirex gépek

A WIREX Group többgenerációs családi vállalkozás, lengyel gyökerekkel. Központjuk Kiełczygłów városában található, Łódź megyében. A cég története az 1990-es évekre nyúlik vissza, alapítói Wiesław Ciura és Andrzej Iskra. Kezdetben fő tevékenységük a fa alapanyagok feldolgozása volt. Később, a faipari gépek iránti növekvő igény miatt, 1991-ben a cég profilja szalagfűrészek, fűrészgépek és berendezések gyártásával bővült. A következő években a fa iránti szeretet a faépítmények, a kertépítészet és a pelletgyártás területén további létesítmények kifejlesztését eredményezte. A társaság növekedésével együtt az elmúlt években a tulajdonosok fiai csatlakoztak a csapathoz. A WIREX csoport jelenleg 200 embert foglalkoztat.

A WIREX számos fejlett projektben vesz részt: a körfűrészelés professzionális gépsorozatainak gyártásától a legigényesebb ügyfelekkel - pl. a katonasággal - való együttműködésig. Mindent az ügyfeleik egyedi igényeihez igazítanak. Fejlesztésbe fektetve folyamatosan bővítik lehetőségeiket, bővítve mind tervezési, mind gyártási infrastruktúrájukat. A rendelkezésre álló legmodernebb technológiákkal rendelkeznek: hegesztés, fémlemez megmunkálás és az acél korrózióvédelme. Cégük önellátó a többfunkciós CNC szerszámgépeken mechanikusan megmunkált alkatrészek gyártása tekintetében.

Mottójuk a „Fa a szenvedélyünk…”. Rendelkeznek FSC tanúsítvánnyal az erdőgazdálkodás érdekében, és a gyártott pelletük legmagasabb minőségének megerősítése a DIN A1 Plus és az EN Plus bizonyítványok. 

WIREX - gyártó honlapja

Rendezés:

WIREX CZ-1/Small SZALAGFŰRÉSZGÉP

Gyártó: Wirex

Wirex CZ-1/Small gép olyan ügyfelek számára készült, akik alkalmanként kis mennyiségű nyersanyagot használnak saját igényeikhez. Az eszköz ideális megoldás az ácsok vagy a gazdálkodók számára, akik időnként önmaguknak gyártanak. A fűrész nem rendelkezik hidraulikus alkatrészekkel, és nincs elektromos betáplálása. A vágás hossza a szabványban 4,8 m, bármilyen hosszabbító szegmens hozzáadható.

WIREX CZ-1/WZM SZALAGFŰRÉSZGÉP

Gyártó: Wirex

Wirex CZ-1 / ZM fűrésztelepen dolgozó hosszú távú ügyfeleinkkel együttműködésben létrehozott fűrészgép. Az elsődlegesen gyorsabb és hatékonyabb ipari fűrész szükségességére válaszul a CZ-1 / WZM gép jött létre. Ezenkívül az eszköz különféle kiegészítők széles választékával is felszerelhető.

WIREX CZ-1/U Mini SZALAGFŰRÉSZGÉP

Gyártó: Wirex

Wirex CZ-1/U Mini Egyszerűsített fűrészgép, hidraulikus eszközök nélkül - rönkök feldolgozására. Ideális megoldás a közepes méretű fűrészelésre összpontosító fűrészüzemekhez, alkalmanként nagyobb átmérőkig - 800 mm-ig. Az alapváltozat mechanikus betáplálással rendelkezik, és a felszereléstől függően kiegészítő lehet a kereslet és az erre a célra elkülönített költségvetés függvényében.

WIREX CZ-1/ZM SZALAGFŰRÉSZGÉP

Gyártó: Wirex
Wirex CZ-1/ZM gép rönkfa feldolgozásra alkalmazható. A vágandó anyagok lehetnek deszka, padló stb. elemek. A berendezés rönk mozgatása hidraulikusan történik (leszorítás-forgatás-támasztás). A berendezés alap felszereltségébe tartozik a két karos rönkfeladó egység, amely felhelyezi az alapzatról a rönköt a vágóasztalra, opcióként kiegészíthető még 1 plusz karral.

WIREX F 500 AUTOMATA OPTIMALIZÁLÓ FŰRÉSZ

Gyártó: Wirex

WIREX F 500 AUTOMATA OPTIMALIZÁLÓ FŰRÉSZ automatikus formázógépe a vágandó anyag hosszának lézerfüggvényével lehetővé teszi a 0,5 mm-es pontossággal rendelkező faelemek nagyon pontos és gyors keresztirányú vágását. A készülék lehetővé teszi több elemcsomag egyszerre történő vágását.

WIREX CZP-4 SZALAGFŰRÉSZGÉP - szőnyeges behordással

Gyártó: Wirex
Wirex CZP-4 típusú függőleges négyfejes szalagfűrészgép két oldalról megvágott prizmák feldolgozására szolgál, deszkák, lamellák, lécek, de akár padlódeszkák is fűrészelhetők vele. 

WIREX WIR-2 FŰRÉSZTÁRCSÁS SZÉLEZŐGÉP

Gyártó: Wirex
WIR-2 KÉTTÁRCSÁS SZÉLEZŐGÉP a fűrészáru hosszanti vágására szolgál, félkész fűrészanyag további feldolgozására használható. Alkalmas tetőléc, gerenda, padló és más szélezett termék előállítására. Felhasználása lehetséges bútoriparban és építőiparban is, de leginkább fűrészüzemek számára készül. 
 

WIREX MS-2 SOROZATVÁGÓ

Gyártó: Wirex
Wirex MS-2 körfűrésztárcsás sorozatvágó prizmák további feldolgozására szolgál. A vágómagasság 30- 200 mm-ig terjed. A sorozatvágó többféle motorteljesítménnyel készülhet, így hasznos része lehet a kis, közép, de akár a nagyüzemi termelésnek is.

WIREX BIG-BAG 01 ZSÁKOS ELSZÍVÓ BERENDEZÉS FORGÁCSGYŰJTŐVEL

Gyártó: Wirex
Az üzemben nagymennyiségű forgács és nedves fűrészpor keletkezik naponta, amire egy optimális megoldást kell találni a jövőben az ügyfeleknek. Mindennapos probléma a cégek 80%-ban, hogy műszakonként többször meg kell szakítani a munkát a zsákok kiürítése miatt. A hagyományos elszívó berendezések forgácsgyűjtő zsákjai kisméretűek. Nem lehet üríteni megfelelően, sok helyet foglalnak, nincs megoldás a megfelelő tárolásra. Sok esetben a nem megfelelő tárolás balesetveszélyt és akár egy ellenőrzés során munkavédelemi bírságot is vonhat maga után. Amitől sok partnerünk is tartott.