Pilous CTR 800 H vízszintes szalagfűrész

Pilous

Pilous CTR 800 H vízszintes szalagfűrész - A rendkívül sikeres CTR 800 modell innovatív változata, amely immár 15 éve van a piacon.

A legfontosabb változás abban rejlik, hogy a járókerék átmérője megnő az eredeti 500 mm-ről 600 mm-re. Ez lehetővé teszi, hogy 1,3 mm vastag fűrészlapokat használjon, ellentétben a korábban használt 0,9 - 1,1 mm fűrészlapokkal. 1,3 mm vastag fűrészlap használata a legújabb trend a keskeny pengéjű szalagfűrészekben. Jelentősen csökken a penge hullámzásának veszélye a vágás során, még nagy sebességnél is. Így a gép termelékenysége és a vágási pontosság jelentősen megnő.

Cikkszám: PIL800H
Nem értékelt
Helyszínre szállítás és beüzemelés
Oktatás - igény szerint
Országos szervíz szolgáltatás
12 hónapos garancia
Kérdések - válaszok - Eredmények
Tel: 06 96 950 667 - 06 30 960 4579

Leírás és Paraméterek

Pilous CTR 800 H vízszintes szalagfűrész - A rendkívül sikeres CTR 800 modell innovatív változata, amely immár 15 éve van a piacon.

A legfontosabb változás abban rejlik, hogy a járókerék átmérője megnő az eredeti 500 mm-ről 600 mm-re. Ez lehetővé teszi, hogy 1,3 mm vastag fűrészlapokat használjon, ellentétben a korábban használt 0,9 - 1,1 mm fűrészlapokkal. 1,3 mm vastag fűrészlap használata a legújabb trend a keskeny pengéjű szalagfűrészekben. Jelentősen csökken a penge hullámzásának veszélye a vágás során, még nagy sebességnél is. Így a gép termelékenysége és a vágási pontosság jelentősen megnő.

Az új gépterven kívül számos olyan technológiai kiigazítás létezik, amelyek javítják a felhasználói kényelmet, valamint a gép minőségét és tartósságát.

A kar (most 40 kg-mal nehezebb) és a csúszó kemény krómrudak kialakítását megerősítették. A nagyobb súly miatt a motor fékkel van felszerelve, mint a legmagasabb kategóriájú gépekben. Jelentősen növeli a kívánt ponton történő megállás pontosságát, és hozzájárul az egész felemelő rendszer élettartamához.

A CTR 800 H hátrafelé csúszó sebességét is megnövelték, ami azt jelenti, hogy most már hidraulikus tartozékként is használhatja a rönkökúp-beállítót egy forgó és motoros hengerrel. A gép termelékenységének növelése érdekében most felszerelheti a vágott anyag adagolóját a csúszdával együtt, vagy az XRB 800 szalagszalagot, amely helytakarékossági célokat szolgál, részben beépítve az alapgép vázába. A szalagszalag lehetővé teszi a gép összekapcsolását egy teljes vonallal az XR rönkök feldolgozásához.

Univerzális rönkfűrész hidraulikus kiegészítőkkel. A maximális 83 cm-es vágási átmérővel a fűrész a legtöbb faanyaghoz alkalmas. Felépítése a népszerű CTR 800 S modellen alapul, amelyet egy

emelt csúszóváz komplett hidraulikus tartozékokkal. A hidraulikus kiegészítők könnyedén kezelik a munkadarabot, jelentősen növelik a gép termelékenységét és megtakarítják a munkaerőköltségeket.

Az alapváltozat a következő hidraulikus tartozékokkal van felszerelve:

  • Hidraulikus rönkcsipesz - 2x
  • Szőgállító - 3x
  • Behúzható rönkfordító - 1x

A CTR sorozat egyedülálló moduláris felépítésének köszönhetően a gép sok szerelési ponttal van ellátva a hidraulikus berendezések számára. Ez lehetővé teszi az elhelyezés nagy változatosságát a teljes vágási hossz és a feldolgozott anyag sajátosságai szempontjából. A szalagfűrészkar széles, masszív futóhídja és a robusztus futószakaszok kétoldalas acélvezetéssel biztosítják a zavartalan működést vágáskor és még nagy menetsebesség mellett is.

Az összes fő műszaki egység professzionális kivitelezése, például a futó kerekek csapágyazási rendszerével, a fűrészszalag karjának felépítése, az áramellátó és az adagoló rendszer stb. Biztosítják a maximális élettartamot és a gép pontosságát a legnehezebb üzemi körülmények között is. Folyamatosan állítható gépi előtolás a vágáshoz, a hát és a szalagfűrész kar magasságának beállításához. Az utazási sebesség megjelenik a digitális kijelzőn. A központi kezelőpanel álló helyzetben van, és a fő futószakaszon helyezkedik el.

Ez lehetővé teszi a gép kényelmes vezérlését egyetlen helyről komplett hidraulikus tartozékokkal. A vágás és a visszavezetés frekvenciaváltóval vezérelt féreg hajtóművel ellátott villanymotorral történik. A menetsebességet egyszerűen megváltoztathatja a kezelőpanelen lévő potenciométer elforgatásával. A végütközők biztosítják az automatikus lassulást és megállást a véghelyzetekben.

A masszív szalagfűrész kart állítható kemény króm rudakon (felfelé és lefelé mozgatáshoz) viselik, amelyek biztosítják a szalagfűrész kar mozgásának abszolút pontosságát és gyakorlatilag korlátlan élettartamot, ha a gépet rendszeresen kenik. A kar függőleges mozgását kétoldalas szinkron láncátvitel biztosítja, amelyet féreg hajtóművel ellátott villanymotor hajt. A központi panelről vezérelt mozgásnak két sebességmódja van - gyors és lassú előtolás a pontos mozgáshoz a kívánt helyzetbe. Ez a rendszer mindig kiegészíthető elektronikus méréssel, amely automatikusan a megadott pozícióba mozog.

A kar kiváló minőségű szürke öntöttvasból készült penge kerekekkel van felszerelve, pontos egyensúlyban tartva a rezgéseket. A kerék kerületén horony található. A horony egy cserélhető gumi-textil övet tart, amely optimális érintkezési felületet teremt a kerék és a fűrészlap között.

A szilárdan felszerelt lapátkereket egy ékszíj hajtja keresztül, professzionális elektromos motorral, amely különlegesen kiegyensúlyozott a rezgések ellen. A feszítő kerékrendszer egy stabil öntöttvas ékvezető mentén mozog, állítható nyomórúddal, amely lehetővé teszi a nagyon pontos beállítást szabad mozgás nélkül, hosszú távú gépi üzemeltetés esetén is.

A fűrészlapot edzett és köszörült vezetőgörgők vezetik a vágásban. Ez a rendszer minden irányban teljesen beállítható, és biztosítja a vezetőgörgők és a fűrészszalag optimális helyzetét.

A mozgórúdon a hardmetal penge vezetésével kombinálva.

A vágás pontosságának biztosítása érdekében a kezelő oldalán lévő vezetőgörgő a lehető legközelebb mozog a munkadarabhoz. Egyszerűen működtetett masszív csapágyrendszer. Motoros meghajtású lehet, és segédeszközként vezérelhető a központról.

A szalag gravitációs hűtése és kenése mindkét vezető tárcsán állítható kimenetekkel biztosítja, hogy a fűrészszalag optimális állapotban legyen a vágás során.

Stabil futószakaszok acél karhíd-vezetőkkel képezik a gép alapját. Megfelelően vannak méretezve a rönkök maximális átmérőjéhez is. Úgy tervezték, hogy tükrözzék a gyakorlatot, ezért úgy tervezték, hogy megbirkózzanak a nagyon nehéz üzemi körülmények között. A vágási hossz gyakorlatilag korlátlan minden típusú gépben, csak a felszerelt futómű hosszától függ.

A CTR sorozat a rönkfűrész-szalagok gyártásának legújabb trendjeit mutatja be, különös hangsúlyt fektetve a gép maximális pontosságára és hosszú távú élettartamára, miközben biztosítja a minimális költségeket.

A gépeket eredeti moduláris kivitelben tervezték, amely lehetővé teszi az összes fő műszaki rész és az egyes alkatrészek egyszerű cseréjét vagy beállítását. Ez hosszú távon csökkenti a karbantartási költségeket és a szervizidőket, ezért a termelés leállítását is.

Tartozékok - ezekhez a gépekhez széles választék áll rendelkezésre; leegyszerűsítik és felgyorsítják a gép működését, és befolyásolják annak gyártását. Eredeti moduláris rendszerünk bármikor lehetővé teszi a szükséges berendezések további felszerelését, mivel a gépek összes alapváltozata tartalmazza az összes illesztési helyet, beleértve a furatokat és a meneteket is.

Max. rönk átmérője 830 mm
Max. a pengevezetők közötti nyitás 750 mm
Min. penge magassága a tartógerendától 685 mm
Min. rönkmagasság 30 mm
Max. vágásmélység 450 mm
Max. rönkhossz (standard modell) 4,5 m
Hosszú vágányszakasz 3 m
Min. rönkhossz 1,2 m
Fűrészlap motor 7,5 (11) kW
Vízszintes adagoló motor 1,5 kW
Függőleges adagoló motor 0,55 kW
Hidraulikus motor 5,5 kW
Hidraulika olaj ISO 6743/4-HM, DIN 51 524, 2-HLP rész
Fűrészlap 4920 x 35 ÷ 40 x 0,9 ÷ 1,1 mm
Súly (standard modell) 1500 kg
Súly (vágányszakasz) 250 kg

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!