Barion Pixel

Pilous CTR 710 vízszintes szalagfűrész

Pilous
Cikkszám: PILCTR710
Nem értékelt
Helyszínre szállítás és beüzemelés
Oktatás - igény szerint
Országos szervíz szolgáltatás
12 hónapos garancia
Kérdések - válaszok - Eredmények
Tel: 06-96-890-878 - 06-30-960-4579

Leírás és Paraméterek

Pilous CTR 710 vízszintes szalagfűrész - elektromos motorral szerelt fűrészgép elektromos előtolással
Közepes méretű, de minden tekintetben profi szalagfűrészgép. A fő alkatrészek megegyeznek a nagyobb CTR 800-as sorozatban vagy a nagyon erős CTR 1000 H sorozatban lévőkkel ezért borzalmasan strapabíró szerkezet. Egyszerű működtetni a kézi előtolásnak és az egyszerű kezelőszerveknek köszönhetően. A vágás magasságot egyszerű kézi hajtókarral lehet beállítani. A vezérlőpanelt a fűrészszalag mozgatható hídjára helyezték, így ennek köszönhetően a kezelő könnyebben hozzáférhet a munkadarabhoz vágáskor. Ez az első géptípus a világon melyet már elsősorban modern bimetall fűrészszalag használatára terveztek.
Ez a következő előnyökkel jár:

  • Nagyon egyszerű használhatóság.
  • Tartósság nagy igénybevétel esetén is
  • A bimetall fűrészszalag minden típusú fát képes vágni élezés vagy fog javítás nélkül.
  • Termelékenyebb és gyorsabb használat.
  • Azonnali professzionális vágás lehetséges akár tapasztalatok nélkül is.
  • A bimetall fűrészszalag könnyen átvágja az esetleges fém anyagokat is (pl: kampó, repesz, sörét, stb)
  • A három oldalról szerelt keményfém betétek maximális vágási pontossággal vezetik a szalagfűrészlapot és hosszú élettartamot biztosít.

A hatalmas fűrészkeretet állítható kemény króm rudakon lehet fel és le mozgatni, így biztosítják a fűrészszalag kar mozgásának abszolút pontosságát és gyakorlatilag korlátlan élettartamot, ha a gépet rendszeresen kenik. A kar függőleges mozgását kétoldalas szinkron láncátvitel biztosítja egy váltóval felszerelt villanymotorral. A központi panelen vezérelt mozgásnak két sebességű módja van - gyors előtolás és lassú előtolás a pontos pozícióhoz való elmozduláshoz. Ez a rendszer mindig kiegészíthető elektronikus mérőegységgel. A kar futókerekekkel van ellátva, amelyek kiváló minőségű szürke öntöttvasból készülnek, és pontosan kiegyensúlyozzák a rezgéseket.
A gép teljes teljesítménye 7,5 kW és ez garantálja az alacsony üzemeltetési költségeket és a könnyű csatlakoztatást az elektromos hálózathoz. Használhat akár szélesebb 40x0,9 vagy 35 x 0,9 mm-es bimetall fűrészszalagot. Ez a fémipari bimetall fűrészszalaghoz hasonlóan nem igényel semmiféle élezést vagy foghajtogatást. A gépet szabványos fűrészvágó szalagokkal is felszerelheti, amelyek megegyeznek a magasabb szintű profi modellekkel. Ezekben a fűrészszalagokban a nagyobb fogak lehetővé teszik a termelékenység növelését nagy átmérőjű rönk vágásakor. A keret speciális szürkeöntvény idler-kerekekkel van ellátva, amelyek kiegyensúlyozzák a rezgéseket. A kerék kerületén horony van. A horonyban cserélhető gumi-textil öv van, amely optimális érintkezési felületet teremt a kerék és a fűrészszalag között. A precízen felszerelt futókereket ékszíjon keresztül hajtja meg egy nagy teljesítményű professzionális elektromos motor, amelyek rezgés elnyelően kiegyensúlyozottak. A feszítőkerék-rendszer egy szilárd öntöttvas testen belül mozog, amely hosszú távú élettartamot és precíz beállítási lehetőségeket biztosít hosszú távú üzemeltetéshez. A CTR sorozat a fűrészszalagok építésének legújabb trendjeit mutatja be, különös tekintettel a gép maximális pontosságára és hosszú élettartamára, miközben garantálja a minimális költségeket. A gépeket eredeti moduláris kivitelben tervezték, amely lehetővé teszi az összes fő műszaki egység részeinek egyszerű cseréjét vagy beállítását. Ez hosszú távon csökkenti a karbantartási költségeket és a szervizidőket.

Max. rönk átmérő 710 mm
Max. a fűrészlap vezetők közötti nyitás 660 mm
Max. a fűrészlap távolság 630 mm
Min. rönkmagasság 30 mm
Max. vágásmélység 450 mm
Max. rönkhossz (standard modell) 2,1 m
Hosszú vágányszakasz 1 m / 3 m
Min. rönkhossz 1 m
Fűrészlap motor 5,5 (7,5) kW
Előtoló motor 0,37 kW
Függőleges adagoló motor 0,55 kW
Fűrészlap 4140 x 35 ÷ 40 x 0,9 ÷ 1,1 mm
Súly (standard modell) 680 kg
Súly (vágányszakasz) 25 kg / 97 kg

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!