Wravor gépek

A Wravor vállalat gyökerei már néhány generációval ezelőtt is megtalálhatók, mivel a tulajdonosok ősei 1934 óta foglalkoznak famegmunkálással. Maga a Wravor Doo kezdete 1985-re nyúlik vissza, és szakértelmét a több évtizedes fűrészüzem és fafeldolgozás területén szerezte. A cég famegmunkáló gépek és szalagfűrészek gyártásával foglalkozik, amelyek saját ötleteik és terveik eredménye.

A vállalat fő termékei: különböző méretű és típusú vízszintes szalagfűrészek, kör- és keresztfűrészek, többlapú keresztfűrészek (egy vagy két tengelyes), vékony rönkök vágására szolgáló gépek, szalagfűrészek és körpengék élezésére szolgáló gépek, szalagfűrészlapok préselésére és kiegyenlítésére szolgáló gépek, gépek szalagfűrészlapok gördítésére, és komplett gyártósorok gyártása, amelyekben a minimális munkaszám szükséges a nagy vágási kapacitás eléréséhez.

Megoldásaik egy részét szabadalmi levél védi, néhány csúcstechnológiai megoldásuk még a szabadalom megszerzésének szakaszában van.

A termékek minőségét megerősíti az ISO 9001 szabvány, amelyet 1997-ben kaptak meg.

WRAVOR - gyártó honlapja

Rendezés:

Wravor WRC 1050 M Rönkhasító szalagfűrész

Gyártó: Wravor
Wravor WRC 1050 AC rönkhasító szalagfűrész nagy mennyiségű rönk feldolgozására alkalamas, napi 15-20 m3. A gép speciálisan kialakított döntött fűrészművel rendelkezik . Ezáltal a fűrészlap szögben érkezik belépéskor. Előnye, hogy a lapra érkező erőhatás eloszlik kímélve a lapot  illetve nagyobb vágási kapacítást érhető el mivel a fa rostjait nem egyenesen hanem szögben vágja el. Kiemelendő a csúszó felületek közé filcból készült anyagot helyeztek el. 

Wravor WRC 1050 furnér (svartni) szalagfűrész

Gyártó: Wravor

Wravor WRC 1050 furnér (svartni) szalagfűrész  - Automatikus szalagfűrész vékony furnér vágásához

Ezt a fajta szalagfűrészt úgy tervezték és gyártották, hogy évek óta tervezik és tesztelik a műhelyekben, közvetlenül az ügyfeleknél. Nagyon sok szabadalom különbözteti meg a teljesen automatikus szalagfűrészt, a két oldalsó fűrészelt +/- 0,5 mm pontossággal! A vastagság automatikus beállítása, mozgatása és a lamellák eltávolítása.

 • Felszerelhető prizma rakodó rámpával vagy automata rönkasztallal, valamint robot manipulátorral ellátott szállítószalaggal.
 • A gépnek speciális prizmaelfordítói vannak.
 • Állítható kar a deszkákhoz
 • További fűrészpor-elszívó rendszer ventillátorral a gépen.
 • A gép önállóan működhet, vagy több vonalban, több furnérszalaggal összekapcsolva

WRAVOR 750 Egytengelyes sorozatvágó 20/100

Gyártó: Wravor

WRAVOR 750 Egytengelyes sorozatvágó 20/100 gépe alkalmas párhuzamszélezésre és sorozatvágásra is egyaránt a mozgatható fűrészlapok segítségével.

 • Maximális vágása magasság: 100 mm
 • Maximális vágás szélesség: 700 mm
 • Főmotor teljesítmény: 22 kW

WRAVOR 750 EGYTENGELYES SOROZATVÁGÓ 20/120

Gyártó: Wravor

Wravor 750 20/120 sorozatvágó gépe alkalmas párhuzamszélezésre és sorozatvágásra is egyaránt a mozgatható fűrészlapok segítségével. Opcióként hozzáilleszthető be- és kihordó szállító szalag. A két darab laser segítségével pontosan tudjuk illeszteni az anyagot a beadagoló vezetőjének. A kiadagoló transporterről tudjuk szelektálni a kész és a félkész anyagot továbbítva a megfelelő transporterre. 

A berendezés egy vagy két darab mozgatható lappal rendelkezik. Közepes vágási magasságú padlókhoz ajánljuk. 

Wravor WRC 1150 AC vízszintes szalagűrész, rönkhasító fűrész

Gyártó: Wravor

Wravor WRC 1150 AC rönkhasító szalagfűrész nagy mennyiségű rönk feldolgozására alkalamas, napi 30 m3. A gép speciálisan kialakított döntött fűrészművel rendelkezik . Ezáltal a fűrészlap szögben érkezik belépéskor. Előnye, hogy a lapra érkező erőhatás eloszlik kímélve a lapot  illetve nagyobb vágási kapacítást érhető el mivel a fa rostjait nem egyenesen hanem szögben vágja el. Kiemelendő a csúszó felületek közé filcból készült anyagot helyeztek el. A gép így a fűrészpor által ért kopásnak minimálisan van kitéve. Speciális több lépcsős tisztító rendszerrel rendelkezik növelve a gép élettertamát és csökkentve a karbantartási időt.

Wravor WRC 1250 AC rönkhasító fűrész

Gyártó: Wravor

Wravor WRC 1250 vízszintes rönkhasító szalagfűrész 55 m3 /műszak vágásteljesítménnyel. A berendezés nagy mennyiségű rönk feldolgozására alkalamas.

Műszaki adatok:

 • A főkerekek átmérője: 1250 mm
 • A főmotor teljesítménye: 45 kW
 • A rönkfa maximálisátmérője: 1450 mm
 • Tömör acélkerekek
 • Kerék szélesség: 135 mm
 • Megvezetés görgőn keresztül

Wravor WRC 2000 AC rönkhasító szalagfűrész

Gyártó: Wravor

Wravor WRC 2000 AC rönkhasító szalagfűrész - A VILÁG NAGYOBB HORIZONTÁLIS SZALAGFŰRÉSZE

Vízszintes szalagfűrész nagyobb átmérőjű kemény egzotikus rönkök vágására. A fűrészek specialitása, a robusztus és széles konstrukció hozzáadott erősítési vonalaiban és alkatrészeiben rejlik.